Nyheder

Prisen for høj designkvalitet: Industrirobotten Motoman GP8 tildeles Red Dot prisen

28. maj 2018

Red Dot ekspertpanelet har truffet deres valg: Efter at alle de indsendte produkter blev testet og bedømt individuelt, i en bedømmelsesproces varende flere dage, blev Motoman GP8 fra Yaskawa udvalgt som vinderen af ”Red Dot” prisen. Ekspertpanelet uddeler kun det internationalt anderkendte kvalitetsstempel til produkter der overbeviser om høj design kvalitet.

Den prisvindende Motoman GP8 blev introduceret som den hurtigste industrirobot i sin klasse, og opfylder alle krav til IP67 beskyttelsesklassen. Den kan derfor bruges uden modificering i krævende miljøer for håndtering og andre automations opgaver. Det slanke og kurvede design muliggør at robotten kan bævege sig i et stort arbejdsområde, og de glatte overflader gør rengøring af robotten nem. Kun et enkelt robotkabel er nødvendigt til at forbinde robotten med styreskabet. Tilkoblingspladen kan vendes, så kablerne tilkobles i bunden af robotten, hvilket muliggør en nem komplet IP67 udførsel. Den 6-aksede robot blev udviklet specielt for hurtig montage, pluk, pak og palletering samt generel håndtering og masdkinbetjening.

Evalueringsplatformen for godt design
Red Dot prisen ”Produkt Design” har rødder helt tilbage til 1955, og tildeles hvert år til de bedst udviklede produkter. I 2018 indsendte designere og producenter fra 59 lande mere end 6.300 produkter til konkurrencen. Tro mod mottoet ”Søgen efter godt design og innovation”, vurderede panelet med mere end 40 medlemmer produkterne individuelt. De strikse vurderingskriterier, som f.eks. niveauet af innovation, funktionalitet, kvalitet, ergonomi og holdbarhed, danner en ramme for bedømmelse, hvorefter panelet tilføjer deres egen ekspertviden.  
Tre forskellige priser er uddelt. ”The Red Dot: Best of the Best” er reserveret til de bedste produkter i en kategori. ”The Red Dot” prisen anderkender høj designkvalitet og en ”Honorable Mention”, bliver uddelt til et veludført design.

”Jeg ønsker at gratulere prisvinderne for deres fantastiske succes med Red Dot prisen: Produkt Design 2018. Succes i denne konkurrence er bevis for god designkvalitet af produkterne og beviser at firmaerne er på rette kurs. Når jeg taler om god designkvalitet, refererer jeg til mere end bare et attraktivt produkt. Alle produkterne er karakteriseret af enestående funktionalitet. Det beviser at producenterne har forstået kunderne og deres behov” udtaler Professor Dr. Peter Zec, stifter og CEO af Red Dot prisen.

Ceremoni for fejring af prismodtagerne
Vinderne bliver fejret til Red Dot Galla d.9 Juli, 2018. ”The Red Dot: Best of the Best” vinderne modtager deres velfortjente præmier på scenen i Essens Opera hus, Aalto-teateret, under prisceremonien. Hos den efterfølgende ”Designers Night” i Red Dot Design Museet i Essen, modtager Red Dot vinderne deres certifikater, og kan fejre det sammen med de prisvindende produkter, da showet efter samtidig er lanceringen af selve udstillingen: I løbet af en 4-ugers periode, fremstiller udstillingen ”Design on Stage – Winners Red Dot Award: Product Design 2018” de prisvindende innovationer som en del af verdens største udstilling af moderne design.

Datoen for Red Dot Galla falder sammen med udgivelsen af Red Dot årsbogen 2018/2019, hvilket præsenterer alle årets vindende produkter. De kan også findes i den online udstilling, i Red Dot app’en og på ”Red Dot 21” fra samme dato.