Nyheder

Motoman GP serien udvidet til at omfatte nyttelaster på 600 kg

19. juni 2018

Nem håndtering af tunge laster

Motoman GP serien forener kompakte og effektive robotter med hurtig montage, pluk, pak og palletering samt generel håndtering og maskinbetjening. Lige i tide til Automatica har Yaskawa udvidet deres sortiment ved at tilføje adskillige nye håndteringsmodeller med nyttelaster fra 35 til 600 kg.

Op til Automatica har Yaskawa udvidet Motoman GP serien så den inkluderer adskillige nye håndteringsmodeller med nyttelaster fra 35 til 600 kg. (Kilde: YASKAWA)

Med denne nye tilføjelse til serien, er GP modeller ved at udfase håndteringsrobotterne fra den anderkendte MH serie. ”GP” står for ”general purpose”, og betyder at robotterne i serien har mange mulige anvendelser. De 6-aksede robotter er rigtige arbejdsheste i produktionen.

Nyt Motoman YRC1000 styreskab
GP robot serien er styret af det nye Motoman YRC1000 styreskab. Den håndholdte programmeringsenhed (teachbox) til YRC1000 styringen er designet overskuelig og ergonomisk. Den er den letteste i dens klasse med en vægt på kun 730 g. Touchskærmen gør, at brug af enheden er intuitiv, med enkle bevægelser og scrolling af skærmen for bedre overblik. En 3D-simulering på displayet viser både bevægelserne af robottens arme og sikkerhedsgrænserne. Åbne interfaces giver den nye generation af styreskab kobling til Industri 4.0 miljøer. Det meget kompakte styreskab, med en kabinetstørrelse på kun 125 liter, minimerer pladsbehovet i produktionen.

Robust design
Ligesom de første modeller i GP serien, er håndleds akserne (R, B, T) på de nye håndteringsrobotter sammensat i overensstemmelse med beskyttelses klassen IP67. Dette tillader dem at blive brugt uden modificering, til håndtering og andre automationsopgaver i besværlige miljøer.
Det slanke og kompakte design muliggør at robotten kan bevæge sig i et stort område, og de glatte overflader gør rengøring af robotten nem. Kun et enkelt robotkabel er nødvendigt til at forbinde robotten med styreskabet. Fordelen ved dette, er mindre slitage og minimeret pladsforbrug, såvel som minimerede omkostninger for både vedligeholdelse reservedele.