Nyheder

MOTOMAN HC10 – “Easy teaching” for kollaborative operationer

02. juli 2018

På Automatica viste Yaskawa de nye udviklinger til den kollaborative Motoman HC10 robot. HC10DT (DT står for ”Direct Teach”) modellen kan, hvis ønsket, programmeres direkte via robot armen. Dette ”easy teaching” er muligt ved brug at en flange designet med funktions trykknapper. Udover det, introducerer Yaskawa den næste generation af programmeringsenhed/teachbox i form af den nye Smart Pendant.

Sammen med den nye Smart Pendant programmeringsenhed/teachbox, er den hybride samarbejdsrobot, Motoman HC10DT, nem at programmere og styre. (Kilde: Yaskawa)

Robotflangen på HC10DT er udstyret med 3 forskellige knapper; enabling knappen, teach-in knappen og værktøjsknappen til at åbne og lukke gribberen. Det er derfor ikke længere nødvendigt at have programmeringsenheden i hånden når man programmerer robotten, hvilket gør simpel programmering ekstremt let.
 
Smart Pendant – næste generations programmeringsenhed/teachbox
Ved brug af den nye Smart Pendant programmeringsenhed, er HC10DT nem at programmere og styre. Brugeren skal huske på mindre data, såsom kommandoer, værdier og hele styringsproceduren. Hovedmenuen muliggør nem transition frem og tilbage mellem skærmene, da de er vist opbygget som en skabelon. Udover det giver Smart Pendant nem adgang til alle funktioner. Brugeren har et nemt overblik over alle indgange/værdier/visninger i navigationsmenuen og kan, i tilfælde af et opstået problem, altid finde vej tilbage til hovedmenuen. Smart Pendanten er også tilgængelig for alle Motoman robotter med YRC1000 eller YRC1000 ”micro-control” styreskabsgeneration.

Egnet til samarbejds- og industrirobot applikationer.
Motoman HC10 med YRC1000 /styreskab er en hybrid robot med en rækkevidde på 1,2 m og en vægthåndtering på 10 kg. Den kan bruges som enten en normal industrirobot eller en kollaborativ robot. Udover sikkerhed, var fokus fra starten af design processen, en høj grad af brugervenlighed.
Motoman HC10 opfylder det nødvendige sikkerhedsniveau når der er direkte kontakt med operatøren, ved brug af overvågning af kraft og moment i alle 6 akser. Dette muliggør fleksibel interaktion mellem robotten og dens omgivelser.  

Med udgangspunkt i tyske og europæiske sikkerhedsstander, og i overensstemmelse med den tekniske specifikation ISO TS15066, kan Motoman HC10 klassificeres som 4. samarbejdsrobot variant (power and force limited = kraft og moment begrænset). Udover at opfylde kravene fra det Europøiske maskindirektiv (2006/42/EG), så opfylder Motoman HC10’s YRC1000 kontroller, med FSU- and PFL print, også alle kravene til et minimum præsentationsniveau på d, categori 3, i overenstemmelse med DIN EN ISO 13849-1. Det gældende EC Type Examination Certifikat fra TÜV Rhineland, bekræfter overensstemmelsen med disse specifikke krav.