Nyheder

Sigma-7 servo system imponerer med nye komponenter og funktioner

08. maj 2018

Yaskawa udvider det nuværende Sigma-7 servo system med nye komponenter og funktioner, heriblandt tre nye direct drives og en servo forstærker med en integreret motion controller i overensstemmelse med IEC 61131-3 standarden. Derudover, så er præstations klasserne 6 - 7.5 kW og 11 – 15 kW til den nye V variant nu klar til at blive introduceret til markedet.

Den nyeste udvidelse af Sigma – 7 serien inkluderer 200 V og 400 V forstærkere og motorer fra 50 W til 15 kW præstationsklassen. (Kilde: Yaskawa)

Aftagelige stik, produceret i overensstemmelse med Europæiske standarder, muliggør hurtig og nem installering (Kilde: Yaskawa)

Yaskawa udvider det nuværende Sigma-7 servo system med nye komponenter og funktioner, deriblandt Sigma -7C dual-axis modellen med integreret controllere. (Kilde: Yaskawa)

Den nylige udvidelse af Sigma -7 serien inkluderer 200 V og 400 V forstærkere og motorer i præstationsklassen 50 W til 15 kW. Nyt i produktlinjen er yderlige 3 direct drives med encodere med høj opløsning (enten fuldstændig eller trinvis) i Torque serien  fra 1.3 m til 240 Nm.

Takket være 24-bit encoderen er kontrolegenskaberne betydeligt forbedret sammenlignet med den tidligere Sigma-5 serie. Fordelen af direct drives er afskaffelsen af gearkasser, hvilket fører til besparelser af plads og forbedrede præstationer. Derudover, så er disse motorer designet til maksimalt torque stabilitet uden at gå på kompromis med det høje præcisionsniveau.  I alle motorer er det muligt at indsætte central kablet, hvilket gør dem ideelle til håndteringen af applikationer af alle slags.
De tre nye direct drive modeller, SGM7D, SGM7E og SGM7F, er skræddersyet til forskellige applikationer: den eksterne jern-belagte rotor i SGMD7D sikrer et inertimoment for applikationer med store laste eller last udsving af en vurderede torque på 1.3 Nm til 240 Nm.

Den interne og dermed mere kompakte SGM7E med en vurderet torque på 4 Nm til 200 Nm tilbyder en højere hastighed med maksimal torque stabilitet for applikationer med en høj bearbejdnings hyppighed. Hvor der kræves en lavere inerti, tilbyder den interne jern-frie SGM7F rotor en særlig stille og ripple-free drift grundet motorstrukturen. Den nominelle torque her er 2 Nm til 35 Nm.
”Single-axis” forstærkeren er programmerbar i overensstemmelse med IEC 61131-3 standarden.
Nogle applikationer kræver intelligente, individuelle drives. Sigma-7 servo systemet kan nemt justeres, f.eks. i doserings- og etiket applikationer. Sammen med introduktionen af Sigma-7Siec kommer en variant designet specifikt for det Europæiske marked. Med en IEC udviklet interface sikrer den enkel, hurtig og brugervenlig programmering i overensstemmelse med IEC 61131-3 standarden. Ved at bruge øvrige, standardiserede protokoller, som Ethernet/IP og Modbus TCP, kan systemet udvides med eksterne I/Os eller operatør terminaler.  

Sigma -7C dual-axis modellen med integreret controllere
Sigma 7-C dual-axis modellen med integreret controllere er også blevet introduceret til markedet. I og med at modellen ikke behøves en separat controller bliver opbygningen mere kompakt, hvilket resulterer i mindre brug af plads i styreskabet eller i systemet. Det er heller ikke nødvendigt at tilføje et buskabel imellem controlleren og servo forstærkeren. Modulet bruger helt op til 16 procent mindre plads i styreskabet sammenlignet med traditionelle løsninger, og kræver væsentligt mindre installerings arbejde. Udover de to eksisterende akser kan MECHATROLINK-III blive brugt til at kontrollere eller synkronisere op til 4 ekstra eksterne akser via den integrerede controller.

Hvad angår reaktionshastighed, tilbyder den integreret controller betydelige fordele: Kombinationen af to interne akser mindsker kommando/respons forsinkelsen til et minimum. Systemet tilbyder også en hastigheds controller båndbredde på 3.1 kHz i drevet, hvilket muliggør større maskine produktion af enheder. Udover det, så kræver systemet ikke et batteri der er specifikt tilegnet controlleren, hvilket simplificerer vedligeholdelse.  

Forbedret sikkerheds funktioner
Ligesom de seneste tilføjelser til serien tilbyder servo systemet nu også forbedret sikkerheds funktioner og møder EN IEC 61508 SIL 3 and PL-e kravene. STO funktionen (Safety Torque Off) er indbygget som en standard i alle servo forstærkere i denne serie. Dette betyder, at alle lovepligtige sikkerheds standarder er overholdt. I tilfælde af højere sikkerheds standarder er SS1, SS2 og SLS sikkerheds funktioner nu tilgængelige som mulige moduler for adskillige Sigma-7 modeller.

Aftagelige stik og kompakte motorer
I stil med Sigma-7 servo drive serien er de nye komponenter og funktioner ligeledes designet til at sikre nem og hurtig opstart af systemerne og til at maximere maskine produktion med høj nøjagtighed.
Aftagelige stik, produceret i overensstemmelse med Europæiske standarder, muliggør hurtig og nem installering. Apparaterne kan sammenkobles direkte fra den ene til den anden, hvilket er kendt som ”daisy-chain” installering.  I stil med bøger på en bogreol undgår man mellemrum og der støttes side-om-side installering af adskillige forstærkere på begrænset plads. Dette muliggør en yderst kompakt installation i styreskabet.

Sigma-7 tilbyder også andre væsentlige fordele sammenlignet med de sammenlignelige, forrige motor modeller.  Mere specifikt kan komponenterne prale med høj effektivitet: samtidigt med at præstere på samme niveau som de forrige modeller, fylder Sigma-7 modeller op til 20 procent mindre i længden og producerer en del mindre varme. Den ekstremt høje encoder opløsning på 24 bit gør den 16 gange højere end traditionelle løsninger. Kombineret med forstærkerne møder servo motorerne de højeste krav for synkronisering og præcision.