Nyheder

YASKAWA på Intertool 2018

18. juni 2018

Hybrid robot i praksis

Udover standardiserede interfaces og forbundne systemer og processer, er den automatiserede forarbejdning af et individuelt produkt med individuelle specifikationer også et centralt krav til Industri 4.0. Yaskawa overvinder disse udfordringer med intelligente kontrol, software koncepter og højeffektive robot modeller. Højdepunkterne på Intertool 2018 vil være to Motoman HV10 robotter med en rækkevide på 1,2 m og en vægthåndtering på 10 kg.

Et højdepunkt på Yaskawa’s intertool stand bliver de hybride Motoman HC10 robotter der samler flaskeåbnere. (Kilde: YASKAWA)

Disse hybride robotter kan bruges som enten normale industrirobotter eller samarbejdende robotter. De er udstyret med HRC gribere og en automatisk skruetrækker enhed af HRC design, og samler flaskeåbnere i en udstillingscelle og giver dem væk som gave til de besøgende i standen. Systemet er kontrolleret af et Yaskawa Vipa touch panel og er udstyret med nye, specielle sikkerhedsgulvmåtter. HC står for ”Human Collaborative” (Human-Robot-Collaboration, HRC). HC10 robotten sikrer den nødvendige sikkerhed når der er direkte kontakt med operatøren, ved brug af avanceret overvågning af kraft og moment i alle 6 akser.

Den kompakte og hurtige håndterings robot i GP-serien blev udviklet med særligt fokus på hurtig montage, pluk, pak og palletering samt generel håndtering og maskinbetjening. Med nyttelaster på 7,8,12 og 25 kg, er de nye 6-aksede robotter de hurtigste i deres klasse, og er derfor centrale for en effektive produktion. Hos Intertool planlægger Yaskawa også at fremvise andre nye løsninger for robotbaseret svejsning og håndtering.

”Bedst i Klassen Produkt-og Systemløsninger”
Under sloganet ”Bedst i Klassen Produkt-og Systemløsninger” kommer Yaskawa til at præsentere den igangværende udvikling af det nuværende Sigma-7 servo system såvel som GA700 inverter drives.

Forbedret sikkerhedsfunktioner, hvilket kan findes i et avanceret sikkerhedsprogram, bliver introduceret for Sigma-7. Udover det er præstationsklasserne 6-7.5 kW og 11-15kW blevet tilført til 400-V varianten. Yaskawa udvider den tilgængelige palette af GA700 inverter drives til 355 kW, og med intet mindre end syv nye modeller.

Med den nye gratis V2.4.9 feature pakke til de PLC7100 baserede MICRO og SLIP CPUs, er nye indslag tilgængelige igennem en firmware opdatering. Udover en integreret web server, hvilket muliggør en moderne, opdateret visualisation via smartphones etc., er alle MICRO og SLIO CPUs nu også tilkoblet ROFINET, hvilket tillader dem at blive sømløst integreret i eksisterende PROFINET netværker.  
To nye panel-serier er også blevet designet og udviklet: cloudPanel og smartPanel. De tilbyder ikke kun et frisk pust på automationsmarkedet grundet deres nye design, men også et par nye egenskaber og styrker.