Svejsning / skæring

Lysbuesvejsning

Motoman har specielle svejserobotter, positioneringsenheder og portalsystemer af høj kvalitet samt avancerede kundespecifikke løsninger.

Den uovertrufne multi-robot teknologi fra Motoman, som fuldt ud synkroniserer op til 8 robotter (eller op til 72 akser) via en styreenhed, giver mange fordele for brugerne: 

Reduceret svejseforvrængning, kortere cyklustid og programmeringstid samt mulighed for opspændingsfri svejsning, højere effektivitet og et yderst fleksibelt svejsesystem. 

De industrielle robotter er udstyret med en slangepakke ført i overarmen og hovedakserne. Dette sikrer ikke kun bedre adgang til opspændinger, men forlænger også slangepakkens levetid betydeligt.

To Motoman robotter arbejder sammen med en servostyret positioneringsenhed med to drejestationer i produktionen af brændeovne. To brændeovne sættes ind i opspændingerne, mens de to robotter på den anden side af positioneringsenheden svejser en brændeovn hver. Robotterne og positioneringsenheden er del af et enkelt robotstyresystem.

Fordele:

 

 • Massiv stigning i produktiviteten på grund af cellekonceptet med den dobbelte robot og positioneringsenheden med to stationer
 • Forbedret og konstant kvalitet
 • Reduceret afhængighed af manuel arbejdskraft

En 165 kg Yaskawa Motoman robot med indbygget ledningsføring er ved at svejse på en bil.

Fordele:

 

 • Øget produktivitet
 • Forbedret kvalitet
 • Reduceret afhængighed af manuel arbejdskraft

Punktsvejsning

Når punktsvejsning kræver en svejsepistol med en strømforsyning, der kan veje over 100 kg, er det tid til at få fat i de industrielle robotter, der er særligt velegnede til denne opgave.

Til producenter af store mængder, der har brug for at udføre tusindvis af punktsvejsninger pr. skift, er svejsecyklustiden afgørende. En Motoman punktsvejserobot kan placere svejsepistolen med ekstrem nøjagtighed og hastighed, hvilket barberer kritiske sekunder af svejsecyklustiden og dermed øger produktiviteten.

ES serien af Motoman robotter er specielt konstrueret til at levere uovertruffen ydeevne og pålidelighed i komplekse punktsvejsningsapplikationer.

Skæring

Robotter er det perfekte valg til mange skæreapplikationer. Uanset om det er laser-, plasma- eller vandstråleskæring, gør disse processer det muligt at skære de komplekse konturer af en lang række forskellige dele, hvilket giver en yderst fleksibel drift.

Robotsystemets fremragende nøjagtighed og evne til at følge en bestemt rute giver konsekvent præcise resultater i 3D med større fleksibilitet end den, der findes i mange andre skæremaskiner. Et enkelt Motoman robotsystem kan også anvendes til flere opgaver såsom skæring, svejsning og efterbearbejdning, hvilket reducerer den samlede cyklustid og hurtigt øger produktiviteten.

Motoman robot fører tømmerplanker gennem en båndsav under fremstilling af guitarhuse. 

Fordele:

 

 • Forbedret produktivitet
 • Forbedret kvalitet
 • Reduceret spild
 • Reduceret afhængighed af manuel arbejdskraft
 • Skaber et mere sikkert arbejdsmiljø